Кьей къари

Сажидин Саидгасанов
Акун бес я, рахун-сес я зуьрнедин,
Кьуд кьиликай хабар я ваз дуьньядин.
Регъуьн гъедгъетI хьиз кьил зарзаз ченедин,
Кас язух къвеч кIеве авай, кьей къари!

Гаф лугьудай мажал гудач, цIур ийиз,
ВиртIедикай алахъда вун цур ийиз.
Къени патахъ туькIвей карни чIур ийиз,
КIур гуз вердиш деве авай, кьей къари!

Жин хьиз гьахьда, хам инсандин яхада,
Югъ атай кьван рахада гьа, рахада.
Вич тахсиркар яз ви чинар чухвада,
Сивел жугъун, герве авай, кьей къари!

Къазанмишун патал девлет хизандиз,
Рекье твада Сибирдизни Къазандиз.
Гагь истивут, гагь кьел квахиз гузандиз,
Хирен душман живе авай, кьей къари!

Гьич вич амаз вакни декьий тамавай,
Ихьтин инсан женни акьул кьамавай?
ЧIулав тир сикI са затIни туш кIамавай,
Иблисдин мез сиве авай, кьей къари!

Гаф акъудиз гудач кIвале къужадай,
Ягъиз, мухан тварар алай ружадай.
Чарад рекьиз гьазур вичин жазадай.
Ажалдин къан хиве авай, кьей къари!

Гьар патахъай за ви шикил чIугуна,
Амма, вучин, вун зи рикIи чIугуна.
Беден кIвале, акьул авай дугуна,
Даим кIвале дяве авай, кьей къари!

Гьич са касни авач крар вири дуьз,
ХъуцIур элкъуьр ийиз чидай гъеридиз,
Паб ухшар жен Сажидинан къаридиз,
ЯхцIурни цIуд неве авай, кьей къари!