Патан гъуьл

Сажидин Саидгасанов
Айиб мийир, чан вахар, зун арзадай,
ТIал жагъанва заз ченед кьил зарзадай.
РикIни амач гьалтайдавай жузадай,
Вирибурал гьалтай чIавуз папан гъуьл,
Зал гьалтайди вучиз хьанва патан гъуьл!?

Гьар са папахъ вичин кIвал-югъ, гъуьл жеда.
Зи баят куьз чарабурал гуьл жеда?
Са йиф кьванникIвале хьунихъ вил жеда,
Гьар са папаз жагъай чIавуз кIубан гъуьл,
Зал гьалтайди вучиз хьанва патан гъуьл!?

И гафар за лугьузва жув кайила,
Малаик тир эвелдай кIан хьайила.
Шад жедайбур кими жеч ван хьайила,
Лугьузва за зи квез я агдабан гъуьл?
Зал гьалтайди вучиз хьанва патан гъуьл!?

Чара кас хьиз акваз кьвед, пуд вацралай,
Гьаясуз я къацук кткай яцралай.
Физ жен тийиз муьгъ алачир вацIалай,
Гьалал папан къадир течир къабан гъуьл,
Зал гьалтайди вучиз хьанва патан гъуьл!?

Са кар ава, кефи хадач вичикай,
Гьикьван рехъ-хвал фена адан кIвачикай?
Я шуьшени кими жедач хъуьчIуькай,
На лугьун зал гьалтайди я чубан гъуьл,
Зал гьалтайди вучиз хьанва патан гъуьл!?

Квез минет я, гваз къекъвемир хьарарик,
Зун пай паб туш чIуру фитне крарик.
Гьалалдикай хьайи чIавуз тапан гъуьл,
Зал гьалтайди вучиз хьанва патан гъуьл!?