Къастар авай захъ

Сажидин Саидгасанов
Уьмуьрдикай дад акваз,
Къекъвена зун яргъара.
Ажеб хьана фад аваз,
Келле гьатна нагъвара.

Заз гьикI хьанай къизилар,
КIватIзавай хьиз рекьерай.
Дерт ийиз кIанз кьезилар,
Акъудна жув къекъерай.

Са кIус амай декьена,
Къара-Къумдин къаналда.
Чарх дуьз патахъ элкъвена,
Гъалиб хьана ажалдал.

Тавур кIвалах мад амач,
Ктаб тунач кIел тавур.
Рахуникай дад амач,
Крар ама гьел тавур.

За кьисметдиз вуч лугьун?
Закай авур фарфалаг.
Тинидиз за вуч лугьун,
Жув хьайила гъаргъалаг.

Вири рикIив кьунач за,
Я кваз кьунач гужарни.
Тефей чка тунач за,
Тунач жувал буржарни.

Кьеле тухун хъйида,
Къастар пара ама захъ.
Хатурар хан тийидай,
Дустар пара ама захъ.

Вара-зара, Сажидин,
Яраб вун квел шад ятIа?
Кьисмет лугьур вагьшидин,
Есир вун тек сад ятIа?