Ялвар

Сажидин Саидгасанов
Хуш я лугьуз ярар-дустар, межлисар,
Зав хъел хьана кьве чин алай иблисар.
Гунагьар каз кьуртІа завай силисар,
Къуй, зи дуван авурай Сад Аллагьди!

Халкьдин рекье кузва лугьуз цІукІ хьана,
Хаинриз зи кІан я таран кІукІ хана.
Уьмуьр тухвай муьгьуьббатдин лукІ хьана,
Къуй, залай гъил къачурай Сад Аллагьди!

Агъдин лацу ранг кьадалди чуруди,
Гьич са карни авунач за чІуруди.
Халкьдиз багъиш ганачтІа рикІ хуруди,
Къуй, зи тахсир авурай Сад Аллагьди!

РикІе авай мурадрин дагъ кьакьан тир,
Дережа зи, шукур Аллагь, юкьван тир,
Зун зи халкьдин къавук квай са чукьван тир,
Къуй, зи зегьмет акурай Сад Аллагьдиз!

Зи уьмуьрдал шадни я зун, сефилни.
Яшар пара, агьилни я, жегьилни.
Руьгь девлетлу шаирни я, саилни,
Къуй, маса рехъ тагурай Сад Аллагьди!

Захъ авайди кьве гъил, са кьил, мез я зи.
Халкь кесиб яз? кІватІай девлет квез я зи?
Ватан патал къуллугъ авун ферз я зи,
Къуй, дуьз рекьяй ракъуруй Сад Аллагьди!

Лезги чилин ширин я заз булахар,
Диде чилихъ гелкъуьн я зи кІвалахар.
Жуван халкьдал ийизва за дамахар,
Къуй, шад уьмуьр хугурай Сад Аллагьди!

Эмина хьиз чІалар лугьуз рикІевай,
Сажидин я? Сулейманан рекьевай.
Дуьзвал, гьахъвал патал даим йикьевай,
Къуй, руьгь Вичел чІугурай Сад Аллагьди!