Бачу я радiсть безбожних

Александр Выженко
Бачу я радість безбожних,
Чую їх спів величавий.
Бачу я муки побожних:
Стогнуть, сердеги, з відчаю.

Все суєта і морока.
Пишеться лжа бездоганна.
Праведним пам’ять коротка.
Вічна пам’ять – тиранам.

Чахнуть безглузді закони.
Заповідь Божа не діє.
Віра стоїть на припоні.
Відчай з’їдає надію.

Чистої правдоньки в світі,
Мабуть, не варто шукати.
В собі блаженної миті
Буду тихенько чекати.

(З книги "Крилатий Вовк")