Господь на землю Янгола послав

Вера Кухарук
Господь  на  землю  Янгола  послав
I  наказав:  «Завжди  будь  поряд  з  нею!
Колись  вона  повстане  за  iдею,
За  правду,  яку  Iрод  в  нас   украв».

Важкий  i   небезпечний  правди  хрест.
Мабуть  перевелися  правдолюби.
Все  бiльше  тих…   вiд  Сатани i  Юди,
А  праведник  завжди  один,  як  перст.

Дивись,  як  Правди  вивернули  суть:
Минають  знову  у  неволi  роки,
Ми  робимо  непевнi,  хибнi    кроки,
Ганьбу  Вкраiнi    грiшники   несуть.

Шевченко  супить  брови iз  гранiту:
«Пiду  шукати правду  на край  свiту!»