Прекрасна ти, як зор ранком гожим

Анатолий Заступ
До тебе, може,  завтра охолону,
Замулилось джерело із ідей.
Не хочеш зрозуміти - ти в полоні
Своїх уявлень, як сліпа ідеш.

Прекрасна ти, як зорі ранком гожим,
Подобаються зорі жевжикам міським.
Жива духовність, та мені   байдуже
Зі мною ти  вночі, чи з іншим ким?

Без ревнощів я скоро охолону,
Не потривожу спокій твій нічний.
Віддам я іншій,  тій, котра достойна,
Що доля  щасна  віддала мені.