Звън

Дима Политова 2
очи
болезнено отворени очи
от звън
на камбана - божи звук
от храм достолепен -
капе светлина от свода
към обрамчено Христов о разпятие -
а там горе
някой открехва небето
и слуша
... къде ми е светулката ...
и я търси за... мен

заведи ме там