Батькiвщина

Надежда Крайнюк
Моя  Батьківщина — то батьківська хата,
Моя  Батьківщина — то батько і мати,
Криничка. Джерельце. Вода життєдайна.
Прикрашена квітами вулиця файна.
 
Бузок біля двору,  красуня-тополя,
І хліб золотистий колоситься в полі,
Сережки розвісила  диво-ліщина —
Це все Україна, моя Батьківщина.

Лелека у небі — окраса країни,
Він — символ добробуту й щастя родини.
Тут пролісок синій проснувся весною —
Пишаюся я, Україно, тобою.

Ліси оксамитові, луки зелені,
Пісні українські і танці шалені —
То все Батьківщина, моя Україна,
Така молода, неповторна, єдина!

Моя Україна — березовий гай,
Моя Батьківщина — калиновий рай.
Вмиваються верби плакучі  росою.
Моя Україно, я завжди з тобою!

13.03.2013 рік
Світлина з Інтернету
------------------------------------
Відгук:


Батькiвщина

Наша Батьківщина - рідна Україна,
Лагідна, співоча і розумна Ти.
Є лани широкі - гори є високі,
А як заспіваєш - чути вдалині.

Гори в нас Карпатські, а степи козацькі -
Є ліса букові - чисті джерела.
Люди в нас чудові, всі душею щирі,
А жінкі вродливі - гарні як Весна.

Хліб у нас найкращій,в світі - самий смачний,
Молоко і шинку - маємо все ми.
Лиш не вистачає, Україно люба,
Щоб була заможна - з перших на Землі.

Я тобой пишаюсь, Рідна Україна,
Інколи сумую - але не біда.
Україна мила, крила ти вже маєш -
То ж засяй у Світі як гірська вода!!!

30.04.2009

Татьяна Иванова-Юртина   
12.04.2014