О людоньки! Що вашi сподiвання!..

Александр Выженко
О людоньки! Що ваші сподівання!..
Навіщо вам оті пісні скорботи?
Ви і в коханні терпите страждання.
Сама ж любов не відає гіркоти.

Лиш підійдіть до неї не як владар;
З довірою, з повагою, учтиво…
Відчуєте одразу ж гойність Ладу,
І скажете: «Любов – єдине диво!»

(З книги "Крилатий Вовк")