Чинити перелюб

Александр Выженко
ЧИНИТИ ПЕРЕЛЮБ

«Найдорожчий клад, як в родині лад».
Народне прислів’я

Спаровані у Бозі, скільки вас?
У відповідь не чую ані гуку.
Самі паруються і терплять сущу муку,
Хто все життя, хто рік, хто певний час…

А якщо так, то що тоді перелюб?
Зійшлися, розійшлись… – чи й не дива!
Перелюб там, де щирості нема,
Де ненависть, де примус, а ще нелюб!

(З книги "Крилатий Вовк")