Уважно прислухаюся до себе

Александр Выженко
Уважно прислухаюся до себе
З тих пір, як дух мій притчами розцвів,
І дзеркальце зібрав з уламків неба,
І свічечку із ясних зорь зліпив,
І засвітив…
                …О скільки того духу
Заграло в тілі нової крові!
Дух окрилений – характерник і цілитель,
Мій проводир по скривдженій землі!

(З книги "Крилатий Вовк")