Дух пищуeться покоeм...

Александр Выженко
ДУХ ПИЩУЄТЬСЯ ПОКОЄМ...

Від напруги гинуть вої;
Гнів пойняти заважає: -
Дух годується покоєм,
Чисту воду п’є душа.

І тому розбрат у світі.
Кров, немов вода, тече.
Дивий Бог: «Заблудлі діти...» -
Казку старую рече.

Хто чекав Землі Нової,
Хто Небес Нових чекав, -
Скам’янів, як бздинь у полі,
Був живим, та мертвим став.

Я ж, щоб бути вірним Долі,
Крихти їм того Книша:
«Дух годується покоєм,
Чисту воду п’є душа!»

(З книги "Крилатий Вовк")