Бажання

Александр Выженко
БАЖАННЯ

Щоб не робив ти, любий мій читачу,
Не забувай, либонь, про правило природне:
Хто дуже прагне досягти кортячки,
Той, за звичай, отримає зворотне.

Бажання не прибічник – злісний гач*;
Мов Брут, воно вичікує до часу.
Назріє день, й замріяний шукач
Побачить хижу баганки гримасу.

Все у хотіння завжди навпаки.
Жнива жаги – печаль і безпорадність.
Чому їй не всміхаються зірки?
Бо в ній самій прихована несталість.

*Гач – чорт.

(З книги "Крилатий Вовк")