Людина то iстина свiту, вiнець

Александр Выженко
З Омара Хаяма

Людина - то істина світу, вінець,
Це знає не кожний, а тільки мудрець.
Не варто за щастя загальне без толку страждати –
Ліпше щастя кому-небудь близькому дати.
Краще друга до себе припнуть добротою,
Ніж людство від пут визволяти.

(З книги "Крилатий Вовк")