Нам вибирати

Александр Выженко
НАМ ВИБИРАТИ

Короткий день між довгими ночами,
Чи ніч малесеньку в оправі дивних днів…, –
Що ми шукаємо, те, часом, і стрічаємо
На роздоріжжі охмання й жаги.

Рішає кожен, що і як збирати
(Всяк має розсуд свій, і правду, і статут):
Один несе хлібець ладу до хати,
А інший в рідній хаті чинить блуд.
 
Хто прагне волі – волі досягає.
Хто мук шукає – лізе у ярмо.
Зернини глузду сіють добродбаї.
А дурні що ж? А дурням – все одно.

Нам вибирати в світі Богом данім:
Танок любові, або ж морок снів;
Короткий день між довгими ночами,
Чи ніч малесеньку в оправі дивних днів…

(З книги "Крилатий Вовк")