Я сегодня смеюсь над собой. English

Лео Шварцберг
Alexander Vertinsky
At myself I am laughing today

At myself I am laughing today:
I am starved for some joy and affection;
I’m in need of a trivial fiction,
Fairy tale that’s naive, bright and gay.

I am sick of makeup and fake blush,
And of wearing my tragic disguise;
I want simply some warmth in the eyes
To forget those wild lies and dreams’ crash.

At myself I am laughing today:
I am starved for some joy and affection,
I’m in need of a trivial fiction,
Fairy tale of a golden sunray…

1915

********************************************************
Song:  https://www.youtube.com/watch?v=WMdGCQxbXSs
********************************************************

Александр Вертинский
Я сегодня смеюсь над собой

Я сегодня смеюсь над собой:
Мне так хочется счастья и ласки,
Мне так хочется глупенькой сказки,
Детской сказки наивной, смешной.

Я устал от белил и румян,
И от вечной трагической маски,
Я хочу хоть немножечко ласки,
Чтоб забыть этот дикий обман.

Я сегодня смеюсь над собой:
Мне так хочется счастья и ласки,
Мне так хочется глупенькой сказки,
Детской сказки про сон золотой...

1915