Рождество Христово

Радко Стоянов 2
Полунощ е, в небесата
весела звезда гори.
Свят Спасител на земята
в бедна ясла се роди.

Химни ангелите пеят,
и разнасят тази вест.
От любов очите греят -
Празник най- голям е днес!

Нека името Христово
носи мир и благодат!
Нека Божието слово
завладее този свят!

И надеждата крилата
да достигне всеки дом!
Хляб да има на софрата,
топлина, любов, подслон!

Да сме живи, да сме здрави,
благородни и добри,
злото нека ни забрави,
обич вечна да цари!