Каламбур на беларускай мове - 82

Леонид Ганчаров
Каламбур чалавека, атручанага хлуснёй

Настрой дурны не прападае, А  ТРЫМАЕЦЦА.
Няўжо яго перамагчы не АТРЫМАЕЦЦА?
Хлусня, хлусня, яшчэ хлусня - хлусні НАВАЛАМ.
Я ачуняю, закрычу я :" Прэч!" НАВАЛАМ.

*****

Каламбур человека, отравленного враньём

Настроение дурное не пропадает,а держится,
Неужели победить его не получится?
Враньё, враньё, ещё враньё - вранья навалом.
Я выздоровею, закричу я:"Прочь!" нашествиям врага.