Гриби... самi, сухi, гре-би!

Леся Танюк
З, БУКОВИНИ!

ШАНОВНІЇ МОЇ ЗЕМЛЯКИ, із ВЕЛИЧНОЇ БУКОВИНИ,
Звертаюся до Вас, зі Світлої ОдеЩИНИ..!
Вас поважала, й, ДУЖЕ ХФАЙНО-ПОВАЖАЮ,
Та все ж, Вам, свОю ДУМКУ,я, лишаю.

гриби сухі, продаєте ВИ, самі, сухі, ГРИБИ,
До грошей це, - заробітки, де лиш, АДИ?!
грЕби, сі ВАШІ, Не дотепні... Зовсім,
Сухі, БРУДНІ,- не ПРОДАВАЙТЕ їх, як довбні!

Я є, Ваша щира землячка з ЗАКАРПАТТЯ...
Та й Ви, з природного, соснового, багаття!
Тож почитайте, що я Вам, напишу,
Так-так, СОВІСТЬ ВАШУ, Людську- поворушу!

гроші мош, по-різному, ЗАРОБЛЯТИ
І СОВІСТЬ Людську, можна- НЕ втрачати!


Будь-де, у ЗАХІДНІЙ УКРАЇНІ, є ДЕРЕВА. Одне Вам доста,
для виготовлення сувенірів, які я бачила, бо, виготовляла
малою:ОЛЕНІ, ГРИБИ, КЛУБНІЧКИ,РУЧКИ, ПИСАНКИ,БУСИ ДЕРЕВ`ЯНІ,
ЛОЖКИ, УСІЛЯКИЙ ДЕРЕВ`ЯНИЙ ПОСУД ...


Можна ВИШИВАТИ, але я, не вишивала, вишивали, і, ткали інші:
ЛІЖНИКИ, СОРОЧКИ, РУШНИКИ...


А по-быстрячку, извИните:тільки трава росте!