Щастлива кокошка

Радко Стоянов 2
Уж кокошка съм щастлива
като волна самодива
и цената на яйцата
ми расте до небесата,
ала липсва ми Петела
с гордата осанка смела,
на гърба ми да се метне,
пред очите ми да светне.
Много врява има тука,
друго си е на боклука –
да се ровя и да пея,
най- свободно да живея.
За кокошка синор няма-
туй е истина голяма.
А министърът - с яйцата…
да се бие по главата!