П яний поет

Иван Якущенко
Ніч темноока бродить по місту,
заглядує в кожне вікно.
П*яний поет з недописаним віршем
п*є трохи кисле вино.

Муза літає в далеких висотах,
й іншому пісню співа.
Рідко приходить і звонить до нього,
в рифму не каже слова.

Щось загубив він в буденних турботах,
знову не той вибрав шлях.
Наче все гарно - і друзі, й робота -
але без музи - ніяк...

Ніч темноока, подруга до віку,
й світло сліпих ліхтарів -
все, що потрібно йому до світанку,
щоб дописати вірші...

П*яний поет просидить так до ранку -
ще одна ніч промайне...
Рифми не знайде. Вірша - не допише,
і за столом так засне...

30.08.2013 - 12.01.2014