Каламбур на беларускай мове - 83

Леонид Ганчаров
Каламбур пісаючага хлопчыка аб тым, хто ў доме гаспадар

Ідзеш ты зноўку, дождж,  і  ЛЬЕШ,
Усё заліў: Гент, Генк, Ліж, ЛЬЕЖ.
Стаю ў Бруселі я   І   ЛЬЮ
На Жана, Сэма, на   ІЛЬЮ.

*****
Каламбур писающего мальчика  о том, кто в доме хозяин

Идёшь ты снова, дождь, и льёшь,
Всё залил : Гент, Генк, Лиж, Льеж.
Стою в Брюсселе я  и лью
На Жана, Сэма, на  Илью.