Шарвилидин Шар вилаят

Сажидин Саидгасанов
Шарвилидин - Шар вилаят,
Алпанистан – ТIвар вилаят,
Пак Дустариз даим ачух,
Кьве пад ахъа – Вар вилаят.
ЧIуру ният авай къанжух,
Душман патал – Дар вилаят.

Лезгистандин «Лезгинка» кьуьл,
Къалибвилин макьам я ам.
Душманрикай михь ийиз чил,
Девран гьалдай макъам я ам.
Лепе алай чи Каспи гьуьл,
Душман патал лакьан я ам.

Шарвилидин – Шар вилаят,
Адан тарих гьикьван ятIа?
А Тарихдин гьар са Аят,
Чи Лезгийрин Кьуран ятIа?
Чи дагъларин Лекь тир Сайяд,
Пехъериз куьз дакIан ятIа?

Лезгистандин берекатар,
Пак Женнетдин няметар я.
Чи рикIерик гьерекатар,
Хьун мидаим адетар я.
Чун шадвилин Мярекатар,
Тухуз гьазур Миллетар я.

Шарвилидин – Шар вилаят,
Азадвилин Ватан хьурай!
Чар булахрин Земзем тир яд,
Хъваз,чун лигим гьулдан хьурай!
Чал пехил тир гьар са баят,
Азарлу жез, ялтан хьурай!