Sentyaber

Исроэл Некрасов
Sentyaber

Mitn geln fayer brent a vald,
Volkns flien inem bloyen himl,
A shosey fartsit zikh vi a rimen,
Trukn iz der varemer asfalt.

Ye, der osyen kumt, vos ken men ton?
Shtilerheyt, pamelekh, fun der vaytn
Geyt er un badekt fun ale zaytn
Di velt, nor keyn troyer iz nito.

Zol dokh vern opgebrent a vald,
Zoln volkns inem himl shvimen.
A shosey fartsit zikh vi a rimen,
Un der zumer vet avekgeyn bald.