Эмили Дикинсон, 147 Bless God, he went as soldiers

Галина Девяткина
Он в солдатах, слава Богу
И с мушкетом на груди,
Выбрал смелости дорогу,
Дай Бог храбрость обрести!

Бог его пусть сберегает,
Эполеты пусть блестят,
Враг боится, отступает,
Ангелы в боях хранят!

       * * *

Emily Dickinson
147
Bless God, he went as soldiers,
His musket on his breast—
Grant God, he charge the bravest
Of all the martial blest!

Please God, might I behold him
In epauletted white—
I should not fear the foe then—
I should not fear the fight!