Любовь без конца. Радик Ахметшин

Радко Стоянов 2
Под куполом небесной чаши
Звезд миллионы. Не понять
Где берега Вселенной нашей?
Как необъятное объять?

И где у времени начало?
А есть у времени конец?
Давно ли солнце засияло?
Где, мира нашего, творец?

Вопросы эти без ответов.
Нам надо просто взять и жить.
Встречать закаты и рассветы.
По-настоящему любить.

И пусть любовь войдя в сердца,
Как время будет без конца!


ЛЮБОВ БЕЗ КРАЙ

Превод: Радко Стоянов

Под купола на звездна чаша
и милиони светлини
Вселената безкрайна наша
е с необятни висини!

Къде е времето – начало?
А има ли си то конец?
Кога е слънце засияло?
Къде е вечният творец?

Въпросите са без ответи.
Ти просто смислено живей,
посрещай залези, разсвети,
обичай, радвай се и пей!

И нека любовта в сърцата
живее вечно на земята!