Липки долони

Михаил Дубривный
Липкі долоні, в’язкий страх, на вустах
Холодний мед, твоїх словах
Відчую навіть скрізь провалля, глухоту 
Тремтиш, безвихідь, поглинаєш муку

Завмерла, ледь дихання пронизує тебе
Тяжке, як камінець на шиї, хилить в землю
Проштовхує нестримно  самоту
Безсилою,  вселяється надія

Все тіло вимучене, все ж не полишає відчай
Впала виснажена, на сире, і чорне, каміння
Десь там на низу, в проваллі, безпомічна, в шоці
Слабка, заніміла, в обіймах суворої ночі
 
Бачити небо, в блакитні, стомлені очі
Немає сили, роняти ,  безвиході сльози
На одинці ,з тяжким невідступним болем
З молитвою в серці, сповнена доброї волі

Серце потроху, у спокої моху,
Б’ється, і гріє у грудях
Із сумом, і жалем, що часу так мало,
Скоро не стане, й трохи

Життя  загублять, ці скелі, ці  судді,
Мовчазні вбивці
Врятують, прийшовши, на допомогу   
Справжні, завжди, одвічні Друзі