Абдулбаридин 75 йисаз

Сажидин Саидгасанов
Халкьдин рикIин гьар са хиял,
КIватIиз чир хьун - алахъун я.
Гьам жегьилди, гьамни аял,
КIелиз, желбун - алакьун я.
Бажарагълу хьунухь инсан,
Бахтлувал я кар алай.
Чахъ писатель ава хъсан,
Абдулбари тIвар алай!

Гьар гьикаят, гьар са роман,
ЯцIу хьунухь чарариз;
Ягъун лазим тушир дарман,
Рехи хьун я чIарариз.
Кьисмет хьуй чаз гьар югъ масан,
Ракъинин экв-яр алай.
Чахъ писатель ава хъсан,
Абдулбари тIвар алай!

Ам чи къенин Алибег я,
Теснифзавай «Ризаяр».
Магьир чIалан Гьажибег я,
Ийиз течир арзаяр.
Межлис пудкъадни цIувад сан-
Шад сувар я зар алай.
Чахъ писатель ава хъсан,
Абдулбари тIвар алай!

Сажидинахъ дустар пара
Ава, жеда генани!
Чи дустарин сигъ я ара,
Цан цунани, генани!
Дустар хьунухь квачир нукьсан,
Аламат я лап кар алай.
Чахъ писатель ава хъсан,
Абдулбари тIвар алай!