РикIел хкун

Сажидин Саидгасанов
Дидедиз зун хьайи гатфар береда,
ЦІийи тир варз хкаж хьанвай цавариз.
ЧІехи тухум кІватІал хьана Куьреда,
И шад тир чІав элкъуьрналдай сувариз.
Бахтунин гъед куькІуьр чІавуз кьилерал,
Са кас артух хьанва лугьуз чилерал,
Муштулухдин хабар ялдай алайди.
Хьун патал зун кІвачихъ девлет галайди.

Дидедиз зун хьайи гатфар береда,
Цуьквер элкъвез эгечІналди бегьердиз.
Заз тамашиз мукьа-кьили хъуьреда,
Ачух чинар элкъуьр ийиз сегьердиз.
Зун лайлайри, югъ тиртIани серин тир,
Фад ахвариз рекье туна ширин тир.
Билбилрин ван чи шадвилихъ сад хьана.
Гьар са рикIе чимивилин гад хьана.

Зун дидедиз хьайи гатфар береда,
ТІебиатди кутуна дем кьуьлерин.
Ризкьи бул хьун патал гьар са дереда,
Чуьллера шад ван авалдай эллерин.
Берекатар бул хьун патал никІера,
Сабурлувал тваз гьар садан рикІера,
Цава луж хьиз кIватIал хьана лиферин,
Абулейсан мугьман хьанай циферин.

Дидедиз зун хьайи гатфар береда,
КІусни залан хьаначалдай чилериз.
Зун шехьайла, мукьвабур са жуьреда,
Тамашдалдай атана зи вилериз.
Дерин гелер таз эллерин рикІера,
Гьикьван вахт зун ятIан аваз рекьера,
На лугьун зун и мукьвара хьайид я.
И дуьньядал дидеди зун хайид я.