Твiй брат, твiй друг, знайомий, майже ворог...

Андрей Головня
Хто йде супроти не піде з тобою…
Хоча, можливо, й спиниться на мить,
На знак вітання обійме рукою,
Хоч з тих обіймів вирватись спішить…

І піде швидко, підійнявши порох,
Лиш зрідка озираючись назад,
Твій брат, твій «друг», знайомий, майже ворог…
А вслід за ним почнеться снігопад…