Подруге

Людмила Проданюк
Скажи мені, скажи чому ти плачеш?
Ти серденько від болю захисти.
Коханого ти більше не побачиш,
Не плач прошу, а просто відпусти.

Пробач йому, пробач ти всі образи,
Навіяні печалі і страхи.
Згадай ті недоказані ним фрази,
Вогонь тої нестримної жаги.

Згадай ті дні, згадай ті ясні ночі,
що дарували ніжність і тепло.
Хай поцілують спогади дівочі
чарівне, оксамитове чоло.

Не лий прошу, не лий гарячі сльози,
Бо вже не вартий він твого жалю.
Лиш трішки зачекай, розтануть грози.
Почуєш ти омріяне - люблю.