Ярагъ Мегьаммед

Сажидин Саидгасанов
Ракъини анжах экв гуда юкъуз,
ЦIукай кичIеда гьулдандиз, ракьуз.
Гьукумдин вилик кьил тавур агъуз,
Нур къуй ви сура, Ярагъ Мегьаммед!

Дагъви мусурман илимрин чирагъ
Хьун патал кIвачел авуна къарагъ.
Туьхуьн тийидай тарикъатдин рагъ,
Хуш хьана пара, Ярагъ Мегьаммед!

Къастунал кIеви, камалдиз тамам,
Багъиш гана чан на шумуд имам?
ЛукIвилихъ галаз женг ийиз давам,
РикI кана хура, Ярагъ Мегьаммед!

Лезги чилин гуьл, Куьредин векил,
Гьар садан рикIе ава ви шикил.
Азад Дагъустан ийиз кIанз тешкил,
Хьанай вун гара, Ярагъ Мегьаммед!

Согратль хуьре секин хьана вун,
Аллагьдин вилик эркин хьана вун.
Женнетдиз фидай рикIин хьана вун,
Чаз вакай чара, Ярагъ Мегьаммед!

Фирдаусда вун цуькверин юкьва,
Асхабийриз вун хьанва лап мукьва.
Гьар са капIунал, вад сефер йикъа,
Сигъ я чи ара, Ярагъ Мегьаммед!

Эй шейхерин шейх, Ярагъ Мегьаммед!
Исламдин экуь Чирагъ Мегьаммед!
Къавкъаздин элди эвер гузва ваз:
Къазимегьамед, Гьамзатни Шамиль,
Рухвайрин саягъ, кьаз са-садан гъил,
Давудни галаз къарагъ, Мегьаммед!