Лезгинкадин кьуьлуьналди

Сажидин Саидгасанов
Лезгинкадин кьуьлуьналди ц;ай хьтин,
Чи жегьилри ийизва халкь гьейранар.
Рушни гада – эверайдаз гьай хьтин,
Мягьтел жезва акур ч;авуз жейранар.

Гадад к;вачер - к;арар хьтин далдамдин,
Чилик хик;из, къудгъун жезва цавариз.
Рушан гъилер, ван хьайила макьамдин,
Ухшар жезва лацу лифрен лувариз.

Гадани, кьил такабурдиз тик кьуна,
Тамашзава рушан буйдиз, бухахдиз.
Руш лагьайт;а, акъваз тежез рик; кьуна,
Гуьрчег жезва, кьуьл авунвай дамахдиз!

Лезгинкадин макьамди руьгь хикажна,
Кьве жегьилдиз лув гуз к;ан я цавариз.
Заз к;анзава, хилер кьуьнтел къакъажна,
Кьуьлерин дем элкъуьр ийиз сувариз!

Сагъ хьурай чи Лезгинка кьуьл, тарихдиз
Къадим хьанвай, хкажиз чи гуьгьуьлар!
Гьикьван туьнтбур ят;ани куьн къилихдиз,
Лезгинкадин кьуьл ийиз ша, жегьилар!