АкунатIани

Сажидин Саидгасанов
Уьмуьр а кьадар четин са затI я,
Чаз гьар садаз ам агъур аквада.
Адан акур чаз анжах са кьатI я,
Бязибуруз ам айгъур аквада.

Уьмуьр шив я ам гьалай касдиз чиз,
Жув адан винел хуьз чир хьайитIа.
Ам гьалай касдин, кичIевал течиз,
Чи Шарвлидиз хьиз чир хьайитIа.

Бубайрин уьмуьр тирни регьятди?
Тухдалди недай фу жагъун тавур.
Гьар са герек затI тиртIан кьегьетди,
Ксар тир гзаф зегьметар чIугур.

Четин тиртIани яшамиш хьана,
Азадвал патал цIуз-вуцIузни физ.
Атай душманар ягъалмиш хьана,
Ватанрихъ чпин алакьнач хъфиз.

Чилерни хвена, чIални саламат!
Чи мел-мехъеррин адетарни кваз.
Лезги кьуьл хвена – еке аламат,
Ашукь тир вири миллетарни кваз!

Бес чун абурун тушни рухваяр?!
Ватан паталди чанар гуз гьазур.
Къуй секин хьурай игит архаяр,
Гьазурбур я чун гуз душманриз зур!