Лекь я лезги

Сажидин Саидгасанов
Лезги хицихъ лекьрен къадир,
Аял чIава амаз кIанда.
Лезги чилин багьа атир,
Гьамишалиг кумаз кIанда.

Лезги – лекь я, Лекь я – Лезги!
Дагъвидин рикI  хура авай.
Гьич са халкьни тахьуй муьскуь,
Чахъ галаз дуст ара авай.

Чун лезгияр – дагъдин лекьер,
Ватан хуьзвай аскерар я!
Чи дагъларин тик тир кьилер,
Лезгистандин сенгерар я!