Да те открия

Иван Мишев
Да те открия

Родил съм се на този свят,
за да те открия.
Щеше ли без мене пак
да бъдеш същата магия?
Откривах те на сутринта,
мечта започната от вчера.
С коси от лунна светлина.
Ти бе залеза вечерен.
Откривах  те във всеки ден
и минутка всяка на ноща,
и те ставаха за мен
вратата ми за Любовта.
Откривах  те с устни,
с жадни устни те изпивах
и всяка глътка беше чувство
за най-омайващото вино.
И пиян бях всеки ден,
и живях в някаква магия.
Омагьосан откакто съм роден,
да те търся и открия.