Я околдована стихами...

Зинаида Комарова
Я околдована стихами,
Словно яблонька-весной,
Их волшебными строками
Я рисую образ твой.

И теплоту, и бархат ночи,
А утром - россыпь рос в полях,
Как колдун нам напророчил,
Судьбу читая на руках...

Одиночество украсив,
Стихи как лебеди плывут,
Наполняют сердце счастьем,
И создают душе уют...
*****************************

АЗ СЪМ ОМАГЬОСАНА ОТ СТИХОВЕТЕ
        ***
Поетичен превод: Генка Богданова
(Болгарский язык)

Омаена със стихове,
като ябълка напролет,
с вълшебните им редове,
теб рисувам: - птица в полет,

пламък, и нощ кадифена,
над полето - утринна роса…
От магьосник наредена,
съдбата си на длан чета.

Самотата украсили,
плуват лебедите –рими,
в мен сърцето окрилили
със уют и мир незрими.