Виpiс й живу в Украiнi

Владимир Солошенко
Виріс й живу в Україні
Поряд розкішних родючих полів.
Слава її героїчна,
Подвиг батьків і заслуга синів.

Єдність її не здолати,
Бо гартувалась вона на віки.
Рідна вона нам, як мати,
Голови клали за неї батьки.

Ми ворогам скажем сміло,
Що в нас Вітчизна на всіх лиш одна.
Матір ділить захотіли?
Ні — неподільна навіки вона!