Меланхолiйне

Андрей Заморока
На вулиці Мангеттена
Який чорний чоловік
Кричав мені: «Містер!
Ти загубив окуляри!»
А я їх не носив зроду.
Бо я пацифіст.
Люблю пірнати
У жовту воду Гудзона,
Відкручувати кран
І дивитись як вола тече,
Слухати мовчки
Як вода видає звуки:
«Буль-буль!»
Люблю співати пісеньку
Таку повітряну пісеньку
Про Джорджію.
Коли доведеться
Мені чи тобі
Цей тихий дах
Відчути над головою
Коли весь будинок
(Весь хмарочос)
Добрий і напівприємний
Неясно мені косолапому
Ведмедем кого називати?
Кого?