Флегматичне

Андрей Заморока
Ліхтарі запалюються на дорогах газет
Як світляки серед сельви Бразилії
Тутешні редактори і міліціонери
Такі ж людожери (часто)
Як аборигени Нової Гвінеї
У часи дивака Тасмана.
Для чого я на кораблі телевізора,
На човні старої газети,
На плоті потріпаної книги Твена
Пливу по квартирі в пошуках Автралії?
Адже там жарко – аж занадто,
Мені в Антарктиду – погомоніти з пінгвінами
(Бо я теж пінгвін чорно-білий)
І ковтнути напою який у спеку не пасує –
Зігрітися.
А я все в Австралію та в Австралію,
Навіть забув, що правильно
Називати її – Нова Голландія.
Забув. Бо мені байдуже.