Конвалия

Надия Медведовская
Дзвінким сріблястим сміхом
На ніжному стеблі
Даруєш світлу втіху
Цій лісовій імлі.

Струнка аристократка
Шопенівських балад -
Яку неясну згадку
Несеш у тихий сад?

Яка ж ти гордовита
І беззахисна враз
В оправі кришталевій!

Піснями оповита,
Чудова й без прикрас
Цнотлива королева.

Травень 1995