Тюльпани

Надия Медведовская
Червоні келихи в травневому саду,
Весни і сонця радісний дарунок.
Хіба не найсолодший в світі трунок
На денці пелюсток цих я знайду?

Червоні келихи - не пий ти їх до дна,
Бо гіркоти раптової скуштуєш,
І потім вже куди не помандруєш,
Цей смак червоно-чорного вина

Залишиться з тобою, мов докір
За все, чого не зможеш ти забути,
Що не здолають час і каяття.

Червоні келихи - їх радості не вір!
Вони ще вимагатимуть покути,
Червоні келихи - за все твоє життя.

Травень 1995/2018