Тост за авiацiю

Ладислав Котичка
Шануймо авіацію!
Це створено для нас –
Триумф цивілізації!
Є, навіть, бізнес-клас.

Шануймо авіацію
Від «А» і аж до «Я»:
Надію еміграції,
Рятунок шахрая,

Найшвидшу в світі пошту
(Я не про Інтернет),
Витрати наших коштів,
Небесний туалет…

Шануймо авіацію –
Чарівних стюардес,
Що мають інформацію
Про витівки небес,

І про аерофобію,
Нудоту, біль в руці,
Яких усі втамовують
Пляшками в кулаці.

Вшануємо пілотів,
Тверезих, наче скло,
Що дивляться в польоті
На приладів табло.

Не обійдемо шаною
І той автопілот, –
Він швидко й бездоганно
Здійсняє поворот…

Шануймо авіацію –
Крилату та легку,
З її важкою працею,
Комфортну та тривку!

Шануймо авіацію!..
Проте, як не крути,
Все ж небагатій нації,
І неквапливій нації,
Що прагне релаксації,
Міліші поїзди!