Emily Dickinson, 1045 - Nature rare...

Ирина Санадзе
Жёлтый колер у природы
Реже всех иных;
У неё он  - для закатов.
Сине-голубых
Не жалеет красок; алый -
Люб, как деве, но
Жёлтый попусту не тратит,
Как влюблённый - слов.


Nature rarer uses yellow
Than another hue;
Saves she all of that for sunsets, -
Prodigal of blue,
Spending scarlet like a woman,
Yellow she affords
Only scantly and selectly
Like a lover's words.