Украiно, вставай!

Пономаренко Владимир
Кілька років тому ми не знали, кого обирали
В президенти? – Колишнього зека на прізвисько Хам.
Все, що можна в країні, його посіпаки розкрали,
Та сьогодні терпець увірвався, нарешті, і нам!

Україно – вставай! Піднімайся, громадо, на спротив!
Банду – геть! Тільки так досягнемо святої мети!
– Не дивіться, панове, на нас, як на нові ворота –
Ви давно вже не слуги – ви свого народу кати!

Кров пролита – у протистоянні загинули люди –
Хто від кулі, хто безвісти зник – всіх не знаємо ще!
Винуватцям – я вірю, я знаю – пощади не буде!
– Хай і вдень, і вночі вам земля під ногами  пече!

Не дозволить ніколи нікому народна держава
У ярмо, як волів, запрягати знедолений люд!
Ми повстали з колін, і на банду знайдеться управа –
– В буцегарні вам місце – народу так вирішив суд!

– Ви військами і «Беркутом» вільних людей не лякайте,
Бо бандитської зграї сьогодні закінчився час!
Поки маєте змогу – то ліпше з країни втікайте,
Доки хвиля народного гніву не знищила вас!

24.01.2014