Сходи забуття. Георгу Траклю

Ольга Марчевская1
                "Ми з тих тканин, що й сновидіння..."
                Георг Тракль

 
 Як відчайдушний сум
 заплаканої ночі
 впущу твій тихий крок
 на сходи забуття...
 І мармуровий звук
 відлунням прошепоче,
 щось прошепоче в ніч...
 І дивне відчуття,
 мов дотик самоти,
 що зазирає в очі,
 немов повсталий мрець
 моїх забутих снів.
 Обличчя затулю
 і бачити не схочу,
 як божевільна ніч
 згасає у вікні...