Памяти Нагояна

Яна Яблоко
В Києві сніг
засинає Дніпро і холми...
Білі та чисті комахи на землю летять...
Не зарікайся від кулі, в’язниці й суми -
Ці три невдахи січневими днями не сплять...

В Києві дим
закриває дома й куполи,
і розриває морозні обійми зими.
Ти не збирався загинути тут молодим.
Ти посміхався,
а снайпер курок натискав.

Постріл… і сніг
червоніє... мов маки цвітуть
серед зими… ти весною любив їх збирати…
Як це невчасно…
любов ще зустріти не встиг…
Боляче й сумно
у двадцять раптово вмирати…

Київ, 22.01.2014