На майданi

Валентина Комина
На майданi  б’ють у дзвони,
І багаття палять.
Не зважають на закони,
Владу свою сварять.

Між братами барикади…
Знову кров проллється?
Чи байдуже нашій владі,
Чи вона сміється?

Вся країна вболіває:
Що ж то воно буде?
Щастя не було, й немає,
І у злиднях люди.

Працювати ми умієм.
( Не вміємо жити? )
У розпуці посивієм,
А як наші діти?

Що у спадок їм лишиться?
Яка Україна?
…Б’ють у дзвони… І димиться
Майдан, як руїна…