Чого ш шэ нада дэсь?

Васыль Брыль-Кобзар
Культуры коб етвег

Подземный снег. Он очень жарок!
Розбыв выдро – а вин ны хрень.
Я но з Янова гондэ, братцы!
А дэ кого тут хто зовэ.

Я нымовле згубыв ныбаром:
Пошов с старэё в чорным сфэдр.
Да и шэ, э, ты понимаеш,
РысФэДыром по фсем звырем!

И вот я зарэ спомынаю…
Чы-то мни сныця зном в Тылет:
Коза пошла тут во зь анаЙлизьм и й пыйРыйПуйТай фсе лисце.
Кого ж дэ хто обсцев…

Да. Рич, у вобЩым, об тым Крайи Ж,
Шо й загубыла бульбашей.
Чир-чир-чирик! И й Тани з Мани
Попэрлы дэсь шэ в Бжэсць есць щэй!
А мы, ну, шо. Кащэй Ж.

Жывэцьця добрэ. Шо ж шэ гондэ,
У ф лабурэй та знахарей зь.
Но жур хлебай, бы й клебановичь
Уф путиных са ельцы медн.

Но ты не смей аткрыць викэнц.
А ны на штых Козе!
Бо сфежы фосТух бЁт па лбовы ж.
Бы й и й таблетк жыдкэй.

И вота: Тота-АбарМота
Фдрух прохСяхц… ну, бифШтэКС:
Прыедзь ясце! Скарэй-к! Ф КозЛень давлень.
И й сэрцэ век. И, х, темЯ фсэ аж рвэ.

А в фибры – чед  да чед!..
И гриють хлев ля Эдзь,
Шо выложыф цэглэй улад ж у ф ведьм.

Пиаиш зноВВ Стрыльцей?
Нет. Мы пиарым шэльм.
У нас в пидвале тэж нет белых снех ныек щ.
А мы от вам Бурщэй на снедзь.

...Ис город Броды джэй
Солдат щэ ж дед